SVT Sport möter wakeboardstjärnan Caroline Djupsjö. Foto: wakecarro.com

Efter drömtricket – Djupsjö siktar på nytt EM-guld

Uppdaterad
Publicerad

Hon har vunnit 8 SM-guld och hela fyra EM-guld. Sveriges absolut störst lysande wakeboardstjärna heter Caroline Djupsjö, 24. I fjol satte hon tricket hon drömt om. ”Det är den största utmaningen jag någonsin gjort, säger Caroline till SVT Sport.

Stjärna i USA, men i Sverige är hon betydligt mer okänd. De senaste tio åren har hon radat upp vinster och pallplatser i både mästerskap och på touren Wakeboard World Series.

Caroline ”Carro” Djupsjö är Stockholms-tjejen som drog till Texas, USA för att satsa på wake.

– Det är en sådan härlig känsla! Så kul att vara utomhus och man får otroligt mycket bra vänner, säger hon och fortsätter.

– Bara en sådan sak som att man kan jobba på sina mål och sätta nya trick oavsett om det handlar om att komma upp för första gången eller sätta en dubbelvolt, så är det precis samma känsla.

I augusti är det dags för EM på Irland.

När SVT Sport träffade henne för två år sedan hade hon en dröm. En dröm som gick i uppfyllelse i fjol.

– Det är den största utmaningen jag någonsin gjort.

Kolla in reportaget och tricket som satt i spelaren ovan.

Wakeboard i Sverige

– Två fullstora kabelparker (Cable Parks) finns i Sverige: Arlanda och Västerås.

– 2010 blev Svenska vattenskidförbundet i stället SVWF, Svenska Vattenskid- & Wakeboardförbundet.

– 2014 bestod SVWF av ca 5000 medlemmar fördelat över 65 klubbar och 5 distrikt. SVWF är verksamt och har framgångsrika landslag som tävlar internationellt inom flera av de olika disciplinerna inom sporten (klassisk, wakeboard, wakeskate, barfota, funktionshämmade).

*Källa www.vattenskidor.org/

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.