Jubel efter att backen Jacob Trouba gjort 1–0 redan en halvminut in i matchen. Foto: TT

Winnipeg vidare efter rivstarten

Winnipeg är vidare i Stanley Cup efter totalt 4–1 i matcher mot Minnesota.

Fjärde segern kom i natt efter en riktig rivstart med fyra mål innan det ens hade spelats tolv minuter.

Bakåt höll målvakten Connor Hellebyuck nollan för andra matchen i rad och Jets vann med 5–0.

Amerikanske backen Jacob Trouba gav Winnipeg en drömstart när han skickade in 1–0 framför hemmapubliken redan efter 31 sekunder och arenan kokade.

Bara 11.59 in i den första perioden valde Minnesota att byta ut målvakten Devan Dubnyk – då var ställningen redan 4–0 till Jets.

– Varje gång du kan göra så många mål i första perioden så sänker det motståndarna. Speciellt i en matchserie som den här. Killarna ordnade den här segern tidigt, säger målvakten Connor Hellebyuck till nhl.com.

Men bytet hjälpte föga och hemmalaget vann till slut med 5–0 efter att Mark Scheifele slagit till 32 sekunder in i period tre.

Winnipeg är nu vidare till kvartsfinal i Stanley Cup och kommer att möta vinnaren mellan Colorado och Nashville. Ställningen där är 3–2 i matcher till Nashville.

NHL-SLUTSPELET

• Tampa Bay–New Jersey 3–1 i matcher (nästa match i Florida på lördag)
  • Boston–Toronto 3–1 i matcher (nästa match i Boston, natten till söndag)
  • Washington–Columbus 2–2 i matcher (nästa match i Columbus på lördag)
  • Pittsburgh–Philadelphia 3–2 i matcher (nästa match i Philadelphia, natten till måndag).
  • Nashville–Colorado 3–2 i matcher (nästa match i Colorado natten till måndag)
  • Winnipeg–Minnesota 4–1 i matcher (Winnipeg klart för kvartsfinal)
  • San Jose–Anaheim 4–0 i matcher (San Jose klart för kvartsfinal)
  • Vegas–Los Angeles 4–0 i matcher (Vegas klart för kvartsfinal)