”Jag kom som en kung, lämnade som en legendar.” Foto: TT Nyhetsbyrån

Frändén: ”Insatsen är högre den här gången”

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic har meddelat att han spelar för Manchester United nästa säsong.

SVT Sports expert Johanna Frändén tror att den svenske superstjärnan kommer att leverera på de brittiska öarna.

”Han har varit avskriven flera gånger, men hittills har inte det resonemanget haft någon bäring”, säger Frändén.

Zlatan Ibrahimovic har på sitt officiella Instagram-konto bekräftat att Manchester United blir hans nästa klubb. Där kommer han att göra sin vän José Mourinho sällskap med uppdraget att föra den engelska storklubben tillbaka till toppen.

SVT Sport:s expert Johanna Frändén – som följt Zlatan både i Spanien och Frankrike – tror att svenskstjärnan kommer att klara av miljöombytet väl.

– Zlatan är bra på att prestera kontinuerligt på klubbnivå. Han har varit avskriven flera gånger, men hittills har inte det resonemanget haft någon bäring. Han har inte blivit sämre. Däremot tycker jag att insatsen är lite högre den här gången. Han kommer i ganska sen ålder till en ganska stor klubb som varit lite på dekis de senaste åren. Han kommer att få mycket att bära på sina axlar och det blir en mediekår som inte är särskilt förlåtande.

”Kommer inte att gå dåligt”

Under sin sista säsong i PSG gjorde Zlatan 38 ligamål. Det blir dock svårt att matcha i Premier League, tror Frändén.

– Får Zlatan vara skadefri kommer det i alla fall inte att gå dåligt. Sen är frågan om han kan prestera på yttersta nivån mot tunga Premier League-lag, de som vi är vana vid att se i topp. Det finns ingen anledning att tro att det inte kommer att gå vägen. Däremot är det svårt att avgöra om han kommer att bli så pass dominant som han varit i Frankrike. Det har jag lite svårt att se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.