Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen har spärrat av ett större område runt flerfamiljshuset som blev beskjutet. Foto: Mikael Nilsson

Skottlossning mot flerfamiljshus i Trelleborg

Uppdaterad
Publicerad

Vid halv elva på torsdagskvällen inkommer larm till polisen om skottlossning i centrala Trelleborg. Händelsen utreds som försök till mord och grovt vapenbrott.

När polisen kommer till platsen kan de konstatera att det skjutits mot ett flerfamiljshus.

Flera skott har träffat en lägenhet, men ingen person därinne ska ha blivit skadad. Även en grannlägenhet har enligt polisen blivit träffad av skott, men inte heller där har någon blivit skadad.

– Vi har upprättat en större avspärrning på plats och beställt vapenhund, säger Evelina Olsson, presstalesperson hos polisen.

Dörrknackning pågår i området. Polisen har också fått uppgifter om att en eller flera misstänkta personer ska ha lämnat platsen i en bil kort efter skottlossningen.

Inga misstänkta än

Det finns uppgifter i andra medier om att två personer ska ha gripits efter skottlossningen, men detta är något som polisen dementerar när SVT pratar med dem på fredagsmorgonen.

– Vi har utfört en hel del utredningsåtgärder under natten, bland annat förhör, men det har inte resulterat i att det sitter folk gripna nu, säger Patric Fors, presstalesperson hos polisen.

En anmälan om försök till mord och grovt vapenbrott har upprättats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.