Nyheter från dagen: 14 maj

Publicerad

Utvalda nyheter från SVT Gävleborg tisdagen den 14 maj.

30-åriga swiftien Cizzi: Därför gillar jag hennes låttexter

När Cizzi Bergqvist var 14 år släppte Taylor Swift låten ”Love story” och många tonåringar föll pladask för musiken. Nästan lika många år senare har artisten blivit känd för hennes miljontals hängivna fans – så kallade swifties.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Varför har Cizzi som så många andra fastnat för Taylor Swift? Hör henne berätta om anledningen i klippet. Foto: Amanda Alvarsson/ SVT

Att dricksa eller inte? Hudiksvallsborna splittrade i frågan

Det har blivit vanligare att svenska restauranger och barer ber om dricks sedan förutbestämda procentsatser i kortterminalerna blev standard 2022.

– Det blir dyrt att dricksa när man köper en öl som redan från början inte är billig, säger Linus Förberg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Hudiksvallborna vad de tycker om drickskulturen Foto: Madlyn Albdullah

Per Persson laddar för sin medverkan i ”Så mycket bättre”

Hälsingeartisten Per Persson har hunnit bli en veteran på den svenska musikscenen. Nu är det också klart att han kommer dyka upp i höstens upplaga av Så mycket bättre i TV4. Och det är inte enbart de musikaliska mötena som lockar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hälsingeartisten Per Persson har haft en lång karriär. Nu laddar han för att medverka i höstens upplaga av ”Så mycket bättre” i TV4. Foto: SVT/Amanda Alvarsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.