Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Varför har Cizzi som så många andra fastnat för Taylor Swift? Hör henne berätta om anledningen i klippet. Foto: Amanda Alvarsson/ SVT

Bollnäsbon och swiftien om Taylor Swift: Därför gillar jag hennes låttexter

Uppdaterad
Publicerad

När Cizzi Bergqvist var 14 år släppte Taylor Swift låten ”Love story” och många tonåringar föll pladask för musiken. Nästan lika många år senare har artisten blivit känd för hennes miljontals hängivna fans – så kallade swifties.

Amerikanska sångerskan Taylor Swift är ute på ”The Eras Tour” och gör tre spelningar i Stockholm i helgen. Det är första gången hon uppträder i Sverige och landets många swifties laddar upp för se sin idol på scen i Friends arena.

”Generad över hur exalterad jag blir”

En av dem är 30-åriga Cizzi Bergqvist i Bollnäs. Till vardags är hon enhetschef på ett assistansbolag där hon har hand om organiseringen av sju olika personliga assistans team. Det syns inte på henne men hon är ett stort fan av Taylor Swift.

Taylor Swifts konserter i Stockholm

– Dem i min närhet vet ju absolut att jag är en swiftie. Det är ingen hemlighet där att jag grät när jag fick reda på att hon skulle komma hit, inför biljettsläpp, när jag fått biljetter och nu inför konserten, berättar hon.

– De skämtar om att de hade krismöte innan släppet, ifall jag inte skulle få biljetter, för jag hade brutit ihop!

Prislappen? 20 000 kronor

I runda slängar beräknar Cizzi Bergqvist med att upplevelsen totalt kommer att landa på 20 000 kronor för biljetter, resa och hotell. I Stockholm ska hon se två av de tre konserterna.

– Jag upplever att jag ofta har fått försvara varför jag gillar henne, snarare än att jag fått möjligheten att förklara. Och jag blir lite generad över att jag blir så himla glad och exalterad när det kommer till hennes musik och konst, säger hon.

Varför har Cizzi som så många andra fastnat för Taylor Swift? Hör henne berätta om anledningen i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Taylor Swifts konserter i Stockholm

Mer i ämnet