Ananascurd toppad med jordgubbar och lime- och myntasocker

Ananascurd toppad med jordgubbar och lime- och myntasocker

Publicerat:

En enkel men fantastiskt god efterrätt! Vispa ihop en curd på ananasjuice, äggula, socker och smör. Servera med jordgubbar, mynta och limesocker. Lyckan är total!

Ingredienser

6portioner

  • 2,5dl
    ananasjuice
  • 2
    hela ägg
  • 3
    äggulor
  • 1dl
    socker
  • 120g
    rumsvarmt smör

Övrigt

  • Jordgubbar, lime- och myntasocker, myntablad

Så lagar du

  1. Lägg ananasjuice, hela ägg, äggulor och socker i en sauteuse
  2. Ställ på spisen på medeltemperatur och vispa allt till en emulsion. Alltså till äggen stelnar och allt blir krämigt! Obs! vispa hela tiden.
  3. Vispa ytterligare och låt emulsionen gå ner något i temperatur. Den ska dock fortfarande vara varm
  4. Klicka i smöret och vispa allt till en slät kräm
  5. Låt krämen svalna i rumstemperatur

Lime- och myntasocker

  1. Mixa ihop skal från en lime med några blad mynta och ca en dl socker.

Servering

  1. Lägg ananascurd i botten av en skål, lägg jordgubbar över, strössla med lime- och myntasocker och dekorera med myntablad.

Dela det här receptet med dina vänner!