Realitystjärnan (höger) utsattes för ett väpnat rån i höstas. Här fransk polis utanför huset där det inträffade. Foto: TT

Flera personer gripna för rån mot Kim Kardashian

Uppdaterad
Publicerad

17 personer har gripits i samband med rånet mot realitystjärnan Kim Kardashian. Förövarna kom över smycken för ungefär 9 miljoner euro när de slog till mot hennes hotellrum i höstas.

Gripandena skedde vid koordinerade räder på olika håll i Frankrike på måndagsmorgonen. De flesta ägde rum i Parisregionen, men de ska även ha skett i Rouen i norra Frankrike samt i Grasse i södra delen av landet, enligt uppgifter från RTL och Reuters. Bland de frihetsberövade ska det finnas gärningsmän som var med vid själva råntillfället.

Polisen ska ha kommit rånarna på spåren med hjälp av dna som lämnats kvar på brottsplatsen.

– Ett av spåren matchar en individ som är känd av polisen för rån, säger en källa enligt Le Figaro.

Enligt källor inom polis- och rättsväsendet är många av de gripna kända av polisen sedan tidigare och är omkring 50 år. Minst tre av dem är kvinnor, skriver Reuters.

Bar skidmasker

Det var i början av oktober som den i dag 36-åriga Kim Kardashian utsattes för ett rån när hon befann sig på sitt hotellrum under modeveckan i Paris.

Hon blev bunden och låstes in i badrummet. De fem beväpnade rånarna stal smycken för ungefär 9 miljoner euro. Enligt en poliskälla bar de skidmasker och kläder med polisbeteckningar, och avvek från platsen till fots och på cykel, skriver Reuters.

Förra veckan gjorde realitystjärnan comeback på Instagram efter att ha legat lågt sedan rånet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.