Ted – och mamman. Foto: Skärmdump Youtube

Alternativt How I Met Your Mother-slut läckt

Uppdaterad
Publicerad

Ett alternativt serieslut på tv-showen How I Met Your Mother har läckt på internet. Fansen jublar i sociala medier.

I våras tog långköraren How I Met Your Mother slut efter nio säsonger, huvudpersonen Ted Moseby träffade till slut sina barns mamma. Men finalen möttes av en tittarstorm, fansen var besvikna på att Ted inte bara träffade mamman i slutet, utan att man fick följa familjen och se att mamman dog av en sjukdom, och Ted i slutändan ändå blev ihop med karaktären Robin, som han dejtat tidigare i serien. ”Jag har följt serien i nio säsonger för ingenting, verkligen det värsta finalavsnittet i tv-historien” skrev en upprörd tittare på Twitter.

Skaparna lugnade fansen med att ett alternativt slut skulle finnas med på en dvd-box som ska släppas senare i höst.

Nu har alltså det slutet läckt på nätet. Och fansen är nöjda och har samlat sin glädje under hashtaggen #HIMYMAlternateEnding. ”Mycket bättre”, ”Så sött! Så serien skulle tagit slut” och ”Det första slutet måste raderas från vår kulturkanon och ersatt med #HIMYMAlternateEnding” skriver användare på Twitter.

Klippet dragit tillbaks

Hur är det då, slutet? Vad händer? Klippet på Youtube och Vimeo har stoppats av 20th Century Fox, men kort kan man säga att tittaren i stället för att få se Teds fru dö och Ted bli kär i Robin får höra karaktären berätta att historien bakom hur han träffade mamman egentligen var rätt enkel.

Allt han behövde göra var att gå hemifrån en kväll så att vännen Marshall kunde fria till Lily. På så sätt träffade han Robin, blev kär i Robin, gjorde slut med Robin, skaffade en tatuering, som han tog bort, och då träffade Stella, som han blev kär i, som lämnade honom vid altaret, efter vilket han blev lärare på universitetet, där han undervisade för fel klass och dejtade fel tjejer. Sen lät han Barney bli kär i Robin, lät Robin bli kär i Barney, bokade bandet till deras bröllop, såg till att de verkligen gifte sig, gick tidigare från bröllopet och då lyckades befinna sig på rätt plats vid rätt tidpunkt där han kunde ta mod till sig att gå fram till tjejen med gult paraply och börja prata med henne.

Låter det virrigt utan klippet? På sajten Buzzfeed har man gjort gif:ar från klippet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.