BBC-programledaren Jimmy Savile.

BBC-profilens övergreppshärva växer

Uppdaterad
Publicerad

Den avlidne BBC-programledaren Jimmy Savile utförde över 500 övergrepp mot barn och ungdomar, vilket gör honom till en av Storbritanniens största sexualförbrytare någonsin.

Uppgifterna kommer från en ny rapport från den brittiska organisationen NSPCC, som verkar mot övergrepp mot barn, skriver The Guardian.

Jimmy Saviles var under flera årtionden en av Storbritanniens mest kända programledare i musik- och nöjesprogram. Uppgifterna om att han under sin karriär begått en mängd sexuella övergrepp mot barn kom upp till ytan efter hans död 2011.

Sexskandalen på BBC

Siffran på antalet offer har stigit hela tiden sedan polisutredningen inleddes och når nu alltså över 500. De flesta barnen var mellan 13-15 år gamla, de yngsta så unga som två år.

– Det är ingen tvekan om att Savile är en av de mest aktiva sexualförbrytare som vi någonsin sett i Storbritannien, säger Peter Watt, chef på NSPCC.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sexskandalen på BBC

Mer i ämnet