Jimmy Savile förgrep sig på barn, nu kommer uppgifter om att han även ska ha varit nekrofil. Foto: TT

Brittisk tv-stjärna ska ha förgripit sig på döda

Uppdaterad
Publicerad

Programledaren Jimmy Savile kan ha förgripit sig på döda. Brittiska myndigheter misstänker att BBC-kändisen, som begick mängder av övergrepp mot barn av båda könen och mot kvinnor, också gav sig på avlidna.

Savile använde enligt utredningen sitt goda rykte och flitiga volontärarbete på sjukhus för att kunna besöka patienter utan övervakare. Övergreppen mot avlidna ska han ha gjort sig skyldig till på ett bårhus i Leeds i norra England.

– Ofattbart fasaväckande och stötande, sade Sue Proctor, som lett utredningen i Leeds, i samband med att rapporter från sammanlagt 28 sjukhus lades fram och diskuterades i parlamentet på torsdagen.

Sexskandalen på BBC

Avled 2011

Savile avled 2011. Först efter hans död blev de mängder av övergrepp som han begick på 70- och 80-talen kända för allmänheten.

Utredarna säger att det i dag inte går att få alla uppgifter bekräftade, men Savile ska själv ha berättat för en sköterska om vad han gjorde med liken i bårhuset.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sexskandalen på BBC

Mer i ämnet