Den mycket populäre Allsångs-legendaren Bosse Larsson avled natten till söndagen. Foto: SVT

SVT-legendaren Bosse Larsson död

Uppdaterad
Publicerad

Tv-underhållaren och den mycket populäre programledaren Bosse Larsson, som under många år ledde programmet ”Allsång på Skansen” har avlidit, uppger Expressen.

Den folkkäre SVT-profilen Bosse Larsson har under den sista tiden vårdats på sjukhus, meddelar en vän till familjen. Bosse Larsson är mest känd för att ha lett tv-programmen ”Nygammalt” 1971-1989 och ”Allsång på Skansen” 1974-1993.

”Nygammalt” sändes i 173 avsnitt och var ett av den tidens mest populära tv-program.

Drabbad av cancer

I april i år gjorde tidningen Expressen ett reportage med den tidigare tv-underhållaren, som då berättade att både han själv och hans fru drabbats av cancer.

Lång tv-karriär

Bosse Larsson började sin tv-karriär 1959, då han efter att ha tjänstgjort som FN-soldat i Gaza i ett halvår började arbeta på Sveriges Radio som kameraassistent.

1963 började han som tv-fotograf och 1965 var det dags att ta klivet in i rutan, då Bosse Larsson började som programledare för programmet ”Gammeldans från högloftet”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.