David Bowie och Iggy Pop Foto: Ap/Scanpix

Bowies och Pops tid i Berlin blir film

Uppdaterad
Publicerad

David Bowie och Iggy Pop är inspirationen för den nya rockfilmen ”Lust for life”.

Att David Bowie är aktuell med en ny singel, och snart även med ett nyskrivet album, har knappast någon missat. I nya låten ”Where are we now?” ser han tillbaka på sin tid som bosatt i Berlin.

Nu är Bowie även aktuell som inspiration för en ny film, som också den ser tillbaka på dåtidens Berlin. Regissören Gabriel Range ligger bakom den kommande brittisk-tyska produktionen ”Lust for life”. Det rapporterar nöjessajten Hollywood Reporter, från den europeiska filmmässan som just nu pågår i den tyska huvudstaden.

David Bowie är tillbaka

Ingen vanlig rockbiografi

Filmen ska måla upp berättelsen om David Bowies och Iggy Pops samarbete i Västberlin under 1970-talet – en resa som resulterade i Iggy Pops uppskattade album ”Lust for life” och ”Idiot” samt David Bowies klassiker ”Low”.

”Lust for life” blir dock ingen klassisk filmbiografi, enligt filmproducenten Egoli Tossell. Hans två förklaringar är följande: Den verkliga huvudpersonen i filmen är Västberlin – som var en magnet för kulturskapare under den tiden. Ovanligt är också att ingen dör på slutet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

David Bowie är tillbaka

Mer i ämnet