Bowies nya: ”En oerhört stark återkomst”

Uppdaterad
Publicerad

Kulturnyheternas kritiker om David Bowies nya album ”The Next Day”.

Efter tio år, på sin 66-årsdag, överraskade David Bowie alla världens fans med en ny singel. Och nu är även hans nya album ”The Next Day” här.

Kulturnyheternas musikkritiker Per Sinding-Larsen har lyssnat noga. Han tycker att första singeln från skivan låter som om den släpptes för tio år sedan, men resten av skivan ger en positiv överraskning:

David Bowie är tillbaka

– Det är en stor blandning av stilar och en massa ekon från hans förflutna – utan att det känns splittrat eller som ett besök på den stora David Bowie-utställningen som snart sätts upp i London, säger kritikern, och fortsätter:

– Jag har följt honom i hela mitt liv och det här är en oerhört stark återkomst, med en väldigt vital och närvarande David Bowie. Men han förlitar sig fullständigt på fötterna i det förflutna, säger Per Sinding-Larsen.

Reporter i introduktionen: Christina Börjlind

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

David Bowie är tillbaka

Mer i ämnet