Familjen Palmer spelas av Grace Zabriskie, Ray Wise och Sheryl Lee. Här fotograferade 2014. Foto: AP Montage

David Lynch regisserar alla nya Twin Peaks-avsnitt

Uppdaterad
Publicerad

Åtskilliga spaltmeter har skrivits om Twin Peaks sedan nyheten kom för två år sedan att David Lynch och Mark Frost jobbar på en ny säsong av serien. Om ett år ska den vara klar. Det sa skådespelaren Ray Wise som spelar Leland Palmer på ett seminarium på seriemässan Comic Con i helgen.

Den nya säsongen av den mystiska och mytiska tv-serien från 90-talet ska utspela sig 25 år efter säsong två tog slut 1991. Många av originalskådisarna ska vara med igen. Bland dem Ray Wise som spelar Leland Palmer.

På seriemässan Comic Con i helgen där Wise var för att prata om den nya animerade Batman-filmen ”The Killing Joke” avslöjade han också några saker om Twin Peaks.

Enligt Indiwire berättade Wise att det kommer bli 18 avsnitt av den nya säsongen och att David Lynch ska regissera allihop. Tv-bolaget Showtime som producerar serien har ännu inte avslöjat när serien sänds nästa år, men den pratglada Ray Wise sa att det blir premiär till sommaren

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ny säsong av Twin Peaks

Mer i ämnet