Det är nu klart att Ashley Judd ska medverka i nya Twin Peaks-säsongen. För några veckor sedan avslöjades också att Naomi Watts ska vara med. Foto: TT & Hannes Fossbo/ SVT

Twin Peaks-ensemblen tar form

Uppdaterad
Publicerad

Kyle MacLachlans agent Cooper och Sherilyn Fenns Audrey Horne är några av de välkända rollfigurer som återvänder när David Lynch till fansens stora lycka re-bootar sin mystiska succé-serie från det tidiga 90-talet. Men en hel del nya skådespelare har också anlänt till Twin Peaks för att porträttera nya invånare i den lilla staden. Senast i raden är Ashley Judd.

Det är Deadline som rapporterar att Ashley Judd är den senaste i raden av välkända skådespelare att medverka i den nya säsongen av Twin Peaks. För en dryg vecka sedan blev också den australiska stjärnan Naomi Watts klar för serien.

Många av originalskådespelarna återvänder också för att reprisera sina roller, bland andra Kyle MacLachlans agent Cooper och Sherilyn Fenns Audrey Horne. Även Sheryl Lee, som spelar den mördade Laura Palmer ska vara med, liksom Ray Wise och Grace Zabriskie som spelar hennes föräldrar.

Ny säsong av Twin Peaks

Mordet på Laura Palmer

David Lynch och Mark Frost suggestiva berättelse om mordet på Laura Palmer i den mystiska staden Twin Peaks i nordvästra USA förtrollade en hel tv-värld i början av 90-talet. Sedan Lynch för ett och ett halvt år sedan gick ut med att han skulle göra en tredje säsong av serien, som utspelar sig 25 år efter det sista avsnittet, har turerna varit många.

Strax efter avslöjandet satte många av fansen sitt svarta kaffe i halsen när Lynch plötsligt ångrade sig och skulle dra sig ur produktionen. Han ångrade sig dock än en gång och är sedan april förra året åter med på tåget.

25 år senare

Vad den tredje säsongen ska handla om är än så länge oklart. Det enda vi vet är att vi ska återvända till staden 25 år efter att allt avslutades med att Agent Coopers spegelbild ingjöt fasa i alla som tittade.

Förutom nämnda nytillskott i ensemblen ska även bland andra Amanda Seyfried, Jennifer Jason Leigh och Jim Belushi vara klara för serien.

Serien beräknas få premiär i början av nästa år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ny säsong av Twin Peaks

Mer i ämnet