Måns Zelmerlöw gör reklam för ett telefonabonnemang mitt i Eurovision-yran. Foto: SVT/Operatören 3

Efter avslöjandet – nu stoppas kampanjen

Uppdaterad
Publicerad

Måns Zelmerlöw deltog i reklamkampanj trots SVT:s förbud. Efter flera turer backar nu operatören Tre, som gör reklamen, och tar bort allt material från sina samtliga kanaler.

Som Kulturnyheterna rapporterade tidigare under dagen har artisten Måns Zelmerlöw, som nu är aktuell som programledare för Eurovision song contest, deltagit i en reklamkampanj för teleoperatören Tre, något som strider mot SVT:s regler.

Enligt public service regelverk får en profil som arbetar med ett program inte göra reklam eller jobba med kommersiell verksamhet samtidigt.

– Grunden i SVT:s policy är att den som leder ett SVT-program inte får delta i en marknadsföringskampanj under ett par veckor före och ett par veckor efter det att den företräder SVT, sade Albert Svanberg som är chef för SVT programetik till Kulturnyheterna tidigare idag.

Många turer

Under dagen har det varit många turer mellan Zelmerlöws management och operatören, och SVT har krävt att kampanjen ska bort. Efter att Kulturnyheterna pratat med Eurovision och Tre försvann plötsligt bilden på Måns Zelmerlöw från Tre:s hemsida.

– Hans ansikte har tagits bort från kampanjsidan eftersom vi inte har något avtal längre. Men innehållet som vi har producerat är publicerat och kommer finnas kvar, sade Kamran Alemdar, informationschef på teleoperatören, till Kulturnyheterna då.

Stoppar klipp

Men under kvällen har nu Tre backat och tagit bort reklamfilmerna med Zelmerlöw.

Nu har vi haft ett bra samtal med Måns Zelmerlöws management och tar bort allt relaterat material på vår hemsida och i våra digitala kanaler. Vi gillar Måns och vill som så många andra se honom göra succé i Eurovision song contest”, skriver Kamran Alemdar, informationschef hos Tre, i ett mejl till Kulturnyheterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.