American Pie: Reunion

Uppdaterad
Publicerad

När Jason Biggs tryckte sin penis i en paj första gången i slutet på 90-talet var det många som tyckte att det var ganska roligt.

Jag var en av dem, men för varje uppföljare blev flabben färre och när serien började göra spin-offs för DVD-hyllan – där Stiflers bror grisade runt på college – ersattes skratten till slut av gäspningar. Arga gäspningar.

Den första idén var smart. Fem high school-killar ville bli av med oskulden till alla pris, vilket blandades med lite mer hjärta än skräpfilmsklassikern ”Porky's”, som startade genren, men filmerna var fortfarande tillräckligt grabbig för att locka en bred publik.

Filmrecensioner

”Reunion” har låtit konceptet åldras med värdighet, och således gett karaktärerna åldersnoja. Nu samlas originalgänget Kevin, Oz, Finch, Jim, Michelle och Stifler, tillbaka i hemstaden för en klassåterträff. Detta bäddar för att mjölka skämten från första filmen igen, och resulterar i fyra dagars fylla med pinsamma situationer som minner om de skratt man en gång haft. Till exempel när Jason Biggs vaknar bakfull utan byxor och försöker täcka sin mandom med ett genomskinligt grytlock (i samma kök där han gjorde otukt på ett bakverk för 13 år sen.

Nostalgiknepet är störigt men funkar ibland. Som när grisen Stifler äntligen får sin hämnd på Finch som legat med hans mamma. Jag ska inte berätta hur det går till, men i sitt meningslösa sammanhang är det stort.

American Pie: Reunion

Betyg: 2 av 5 

Regi: Jon Hurwitz, Hayden Schlossberg

I rollerna: Jason Biggs, Alyson Hannigan och Sean William Scott

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Filmrecensioner

Mer i ämnet