Regissören Ruben Östlund, skådespelaren Johannes Bah Khunke och producenten Erik Hemmendorff. Foto: TT

Ingen Golden Globe till Ruben Östlund

Uppdaterad
Publicerad

Det blev den ryska filmen ”Leviathan” som kammade hem vinsten i kategorin ”Bästa utländska film”.

Ruben Östlunds hyllade skidsemesterdrama ”Turist” vann inte under nattens prisutdelning, istället gick priset till den filmen som skildrar dagens ryska samhälle.

Hur besviken är du nu?

Golden Globe-galan

– Jag är inte besviken just nu i alla fall. Jag tycker det är kul att ”Leviathan” vann. Filmen är jättebra, Andrey Zvyagintsev är en begåvad regissör och skådespelarna har gjort ett jättebra jobb, säger Ruben Östlund direkt från galan i Hollywood till Kulturnyheterna.

Men Östlund är inte klar med USA bara för att Golden globe-galan är över. Nu ska han resa runt i landet med ett retrospektiv av sina filmer.

– Mina filmer som ska åka till 15 städer. Själv ska jag ska åka till Washington, New York och Minneapolis för att prata om filmerna, säger han.

Tveksam revansch med nya filmen

Kulturnyheterna har tidigare berättat om Östlunds kommande film ”The Square”, som kretsar kring ett samhälle där man har byggt upp en symbolladdad plats i form av en vit ruta, som ska påminna människorna om deras gemensamma ansvar.

Kommer du ta revansch på Golden globe med ”The square”?

– Nej det tror jag inte. På ett sätt rör ju ”Turist” en övre medelklass och det är gångbart i det här systemet – i Hollywood. Jag tror inte att ”The square” är det på samma sätt. Men det viktiga för mig är ju innehållet. Jag måste vara intresserad av det jag jobbar med sen spelar inte det anda någon roll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Golden Globe-galan

Mer i ämnet