Elton John och Madonna är två av George Michaels kollegor och vänner som i dag uttrycker sin sorg. Foto: TT

Kändisarnas sorg: ”Har förlorat en kär vän”

Uppdaterad
Publicerad

På juldagen kom uppgiften om att den brittiske popstjärnan George Michael hade avlidit. Han blev 53 år. Det dröjde inte länge till andra stjärnor började reagera. ”Jag är i djup chock. Jag har förlorat en kär vän – den snällaste, mest generösa själen och en briljant artist”, skrev Elton John.

”Mitt hjärta är krossat över förlusten av min älskade vän Yog. Jag, hans nära och kära, hans vänner, musikvärlden, hela världen. För alltid älskad”, skriver Andrew Ridgeley, kollegan från duon Wham, på Twitter. Yog är ett smeknamn som betyder ”Yours Only George”.

Foto: Skärmdump
Artisten George Michael död

Sångaren Elton John postade en bild på sig själv tillsammans med George Michael på Instagram. ””Jag är i djup chock. Jag har förlorat en kär vän – den snällaste, mest generösa själen och en brilliant artist. Jag känner för hans familj och alla hans fans”, skrev han.

Foto: Instagra m

Även Madonna sörjer stjärnans bortgång och har till minne av Michael laddat upp ett klipp när hon presenterar honom som vinnare av ett pris på MTV Video Music Awards 1989. ”Farväl min vän! Ännu en stor artist lämnar oss. Kan inte 2016 dra åt helvete NU?”, skriver Madonna i inlägget.

Foto: Skärmdump

Brian Wilson, en av medlemmarna i bandet The Beach Boys skriver på Twitter:

”Väldigt sorgligt att höra att George Michael har gått bort. Han var en väldigt talangfull musiker och sångare. Kärlek och barmhärtighet till hans familj, vänner och fans”.

Foto: Twitter

Sångaren och skådespelaren Meat Loaf uttrycker sina kondoleanser på Twitter:

”Gud välsigne George Michael. Be för honom. En god människa”.

Ett sorgset inlägg postas av sångaren Bryan Adams: ”Vila i frid George Michael. Jag kan inte tro det. En så fantastisk sångare och underbar människa, alldeles för ung för att lämna oss”.

Foto: Twitter

”2016 – ännu en förlorad talangfull själ. All vår kärlek och sympati till George Michaels familj”, skriver popgruppen Duran Duran, och påminner om att många stjärnor har avlidit under året som gått.

Foto: Twitter

En av medlemmarna i One Direction, Louis Tomlinson, skrev kort och gott: ”Vila i frid George Michael. En kung”.

Den populära programledaren och komikern Ellen DeGeneres skriver ”Jag hörde nyss vad som har hänt min vän George Michael. Han var en brilliant talang. Jag är så ledsen”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Artisten George Michael död

Mer i ämnet