Foto: Matt Detrich Reuters/TT

Kanye Wests turné avbryts – inlagd på sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

De senaste dagarna har nya uttalanden från Kanye West chockat fansen. Nu har hans turné blivit inställd och han har lagts in på sjukhus.

17 november slogs nyheten upp om att Kanye West skulle röstat på Donald Trump, om han hade röstat. Då sa han att ”Det betyder inte att jag inte tycker att svarta liv är värdefulla. Det betyder inte att jag inte är för kvinnors rättigheter.” uppger ABC News.

Två dagar senare när Kanye West uppträdde i Sacramento kom han för sent och slutade efter att bara uppträtt med tre låtar. Dessutom pratade han om Barack Obama, Hillary Clinton, Beyoncé och Jay Z.

En ny värld

”Många känner sig vilsna. Vill ni veta varför? För att ni har alla blivit förda bakom ljuset. Google ljög. Facebook ljög. Radion ljög.” sa Kanye West.

Sen fortsatte han ”Det är en ny värld, Hillary Clinton. Det är en ny värld, Barack. Det är en ny värld, Jay Z.”.

21 november meddelade Kanye Wests bokningsbolag att hans resterande 21 turnédatum blir inställda och några timmar senare lades han in på sjukhus för observation på grund av utmattning, rapporterade NBC.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.