SVT:s Lilla Aktuellt mötte Marcus och Martinus: ”Det är helt sjukt”

Uppdaterad
Publicerad

De norska tvillingarna Marcus och Martinus har tagit fansen med storm det senaste året. De sålde ut Globen två gånger om. Nu kommer dokumentärfilmen om de två fjortonåringarna som blivit Skandinaviens största tonårsidoler.

På söndagen var det svensk galapremiär av filmen ”Marcus och Martinus – Tillsammans mot drömmen”. Popduon dök, till fansens stora glädje, upp innan filmvisningen för selfies utanför biografen Rigoletto i Stockholm.

– Det är en väldigt ärlig film. Vi är oss själva i den, säger Martinus Gunnarsen.

– Vi är oss själva hela tiden, instämmer Marcus Gunnarsen.

42 miljoner visningar

Tvillingarna Marcus och Martinus föddes 2002 i Nordnorge. De slog igenom i norska motsvarigheten till Lilla Melodifestivalen 2012, vilket var startskottet för Marcus och Martinus-febern. Deras mest kända singel ”Elektrik ft. Katastrofe” har i skrivande stund 42 miljoner visningar på Youtube.

Febern sprider sig till Sverige efter att de medverkat i Barnkanalens ”Fredagskväll”.

2016 uppträder de på Liseberg inför 25 000 personer, men många av fansen kom inte in på konserten. Nöjesparken hade missbedömd Marcus och Martinus storhet.

I februari 2017 ger Marcus och Martinus två konserter i Globen, spelningarna är sedan länge utsålda.

”Det är helt sjukt”

Själva är de förvånade över att det gått så bra så snabbt.

– Det är helt sjukt vad vi fått uppleva på så kort tid. Vi har varit artister sedan vi var tio år så det har bara varit fyra år, berättar duon för SVT:s Lilla Aktuellt, som träffade dem för en exklusiv intervju nu när de är i Sverige för att göra pr för sin nya film.

Läs en längre berättelse om Marcus och Martinus svindlande karriär här.

Se hela intervjun här hos Lilla Aktuellt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.