Nintendospelet Tomodachi Life tillåter inte samkönade äktenskap. Foto: TT Bild

Nintendo stoppar gay-bröllop

Uppdaterad
Publicerad

Speltillverkaren Nintendo tillåter inte samkönade relationer i det nya spelet Tomodachi Life.

I spelet, som lanserades förra året och som har gjort stor succé i Japan, finns ett antal ”Mii”-karaktärer som är avatarer av riktiga spelare.

Mii-figurerna lever på en ö som spelarna kan befolka med vänner och familj. Karaktärerna kan även gifta sig, men bara med någon av motsatt kön, något som har fått Tye Marini från Arizona i USA att se rött, skriver BBC News.

Omöjliga äktenskap

Förutom ett stort Nintendo-fan är han även homosexuell. När han, i egenskap av sin virtuella avatar, försökte gifta sig med sin pojkvän tog det stopp.

I ett försök att få Nintendo att tillåta samkönade äktenskap har Marini nu lanserat en kampanj som uppmanar Nintendo att tillåta samkönade äktenskap.

– Jag vill gifta mig med min Mii i verkliga livet, men det kan jag inte. Min enda möjlighet är att gifta mig med en kvinnlig Mii, att ändra kön på min egen Mii eller min pojkväns eller att undvika att gifta mig över huvud taget, säger han till AP.

– Poängen med spelet är att man för in sina personliga egenskaper in i spelet. Man ger dem en personlighet, en röst. Men om man är gay kan man inte bli kär.

Nintendo svarar

Nintendo säger att spelet inte ska ses som en ”social kommentar”. Spelet utgör en lekfull alternativ värld, inte en simulering av verkliga livet, säger speltillverkaren.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.