Foto: Skrämdump, Se og Hør.

Se og Hør-avlyssning känd sedan tidigare

Uppdaterad
Publicerad

Danmarks justitieminister bekräftar att landets säkerhetspolis (PET) fick tips om tidningens övervakningsmetoder redan 2011.

Enligt justitieminister Karen Haekkerup behandlades tipset under ett möte, men PET ansåg då att att det inte fanns tillräcklig grund för att gå vidare med uppgifterna, det skriver DR.

– Idag kan man ju tycka att det var väldigt synd att man gjorde den bedömningen, annars hade man kanske kunnat nå en lösning snabbare. Men det var den bedömningen man gjorde, säger Karen Haekkerup till TV2 News.

Skandalen där skvallertidningen Se og Hør misstänks ha betalat för hemliga uppgifter från danska kändisars kontokort har bland annat fått till följd att före detta journalister på tidningen gripits, förhörts och fått sina hem och arbetsplatser genomsökta.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dansk medieskandal

Mer i ämnet