Fordonet som i olyckan som skedde väster om Boden var en bärgningsbandvagn från Försvarsmakten. Foto: SVT/Daniel Klintholm/Försvarsmakten

27 mars: Nattens nyheter – på en minut

Publicerad

Ung man död – militärfordon gick genom isen

En 23-årig man har omkommit efter att en militär bandvagn gått genom isen under en militärövning väster om Boden. Två personer fanns i fordonet vid olyckstillfället. En lyckades ta sig ut men föraren, 23-åringen, fastnade i vagnen och bärgades fyra timmar senare. På måndagsmorgonen meddelade Försvarsmakten att mannen hade avlidit.

Trumps svärson får ny framträdande roll

Jared Kushner, svärson till president Donald Trump, har utsetts till chef för en grupp inom Vita huset som ska hjälpa presidenten med att genomföra vallöften, exempelvis löften till amerikanska krigsveteraner.

– Inom regeringen bör man ha spetskompetens. Regeringen borde styras som ett stort amerikanskt företag, säger Kushner.

Meterhöga snödrivor stoppade tåg vid Riksgränsen

Två meter höga snödrivor som blåste ned över tågspåren gjorde att ett tåg blev stillastående mellan Riksgränsen och Katterjåkk. Passagerarna fick evakueras med bandvagnar och tillbringade natten på hotell.

27 mars: Detta händer idag

  • 07.30 – Presskonferens från Försvarsmakten efter dödsolyckan på en militärövning
  • 13.30 – Presskonferens med herrfotbollslandslagets förbundskapten Janne Andersson inför VM-kvalet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.