Lars Adaktusson Foto: TT

Adaktusson: ”Inflytelserika företrädare” stoppade mig

Uppdaterad
Publicerad

Europaparlamentariken Lars Adaktusson, som inte fick plats i valberedningens förslag till nytt presidium i Kristdemokraterna, går nu till angrepp mot sina motståndare.

I ett inlägg på sin blogg skriver Adaktusson att ”några inflytelserika partiföreträdare aktivt agerat för att mitt namn inte ska finnas med i det nya partipresidium som valberedningen haft i uppdrag att föreslå”.

Han skriver också att de visserligen är i sin fulla rätt att driva sin linje, men hävdar att detta skett med dubiösa metoder.

Kampen om KD-posten

Enligt Adaktusson skulle ”dessa personers aktiva motstånd” undergräva hans möjligheter att arbeta för den förnyelse av KD som han menar är nödvändig. Därför har han tackat nej till att ställa upp i partistyrelsen

Samtidigt som han går till angrepp mot icke namngivna motståndare ställer sig Adaktusson till fullo bakom den föreslagna partiledarkandidaten Ebba Busch Thor, som han beskriver som rätt person att leda Kristtdemokraterna i den utsatta position där partiet befinner sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kampen om KD-posten

Mer i ämnet