Foto: TT

Strandhäll behöll fackets lägenhet trots villaköp

Uppdaterad
Publicerad

Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll fick hjälp att få en lägenhet i centrala Stockholm av fackförbundet Vision där hon tidigare var ordförande.

När Annika Strandhäll (S) tillträdde som ordförande i TCO-förbundet Vision år 2011 tillhandahöll facket en hyresrätt på Östermalm på 105 kvadratmeter, skriver Dagens Nyheter.

Året därefter köpte hon en villa i Värmdö i Stockholms skärgård. Hon behöll dock hyreslägenheten, där hon och hennes familj fortfarande är folkbokförda, trots att hon inte längre är ordförande i Vision.

Skandalen inom Kommunal

Följde reglerna

– Intentionen är att flytta från lägenheten. Det handlar bara om att hitta en bra tajming kopplat till barn i olika skolålder, säger Strandells pressekreterare, Tora Heckscher till tidningen.

Enligt Nina Odermalm Schei, presschef på Vision, följer fackföreningen reglerna och lämnar hälften av bostäderna till bostadsförmedlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skandalen inom Kommunal

Mer i ämnet