Foto: SVT

Förälder som misstänkts för mord får pengar

Uppdaterad
Publicerad

En av föräldrarna dödade den fem månader gamla flickan, enligt åklagare och polis. Men inget åtal väcktes – och ingen har alltså dömts – eftersom det inte gick att bevisa om det var mamman eller pappan.

Nu har kvinnan fått 164 000 kronor i skadestånd från staten för tiden hon satt häktad, skriver Nya Wermlands-Tidningen. Även pappans advokat kommer att begära ersättning för sin klient.

Läs också: Dödade bebis – går fri

”Känns för jävligt”

– Det klart att det känns för jävligt när vi vet att en av dem har gjort det. Men det är ju så det är. Man måste befinnas skyldig bortom allt rimligt tvivel, säger Jonny Thomann vid Värmlandspolisen till NWT.

Händelsen inträffade en natt i mitten av juni förra året. Flickan fördes till centralsjukhuset i Karlstad med så svåra skallskador att hennes liv inte gick att rädda. Föräldrarna skyllde i förhör på varandra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.