Helena Ragnarsson och Sture Zellafors i OK:s regionråd i Hälsingland. Foto: SVT

Ilska bland OK-medlemmar över miljonpensionen

Uppdaterad
Publicerad

Efter SVT Nyheters avslöjande att OK:s förre vd Göran Lindblå kan få så mycket som 65 miljoner kronor i pension reagerar flera medlemmar med ilska. – Det är inte i samklang med kooperationens ideal, säger Helena Ragnarsson i OK:s regionråd i Hälsingland.

På regionstämman i Hudiksvall blir flera medlemmar upprörda när de får reda på Göran Lindblås pensionsvillkor.

– Det är ju helt fel att han ska få så mycket pengar. Det är ju pengar som skulle kunnat gå till fler mackar till exempel. Vissa lämnar sin post och tar inte ut de där pengarna. Det tycker jag är lite mer renhårigt, säger Sture Zellafors som suttit i styrelsen i Hälsingland i ett år.

”Svårt att förklara”

Helena Ragnarsson sitter i valberedningen i regionrådet i Hälsingland. För henne är kooperationens ideal, att äga tillsammans och att dela på överskottet väldigt viktigt. Hon har fått sin dotter att engagera sig i OK regionalt och tror att det kommer att bli svårt att förklara för henne hur OK kan ge en sådan guldkantad pension. 

– Då handlar det ju bara om pengarna. Det här är inte i samklang med kooperationens ideal och jag har svårt att hitta en vettig förklaring.  Det är dubbelmoral, säger Helena Ragnarsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.