Kaj Linna: ”Åklagaren kommer hålla mig fortsatt inlåst”

Publicerad

Morddömde Kaj Linna låter inte särskilt hoppfull om det besked som väntas under dagen. Samtidigt ser han sitt ärende som avlutat och menar att det är en tidsfråga innan han blir utsläppt ut fängelset. – Det här spelet är slut.

Åklagaren kommer idag meddela Hovrätten besked om Kaj Linnas framtid. Kaj Linna, som finns med i direktsändning i SVT Gomorron via telefon från Norrtäljeanstalten, är inte hoppfull om utfallet.

– Jag tror att han gör allt han kan för att hålla mig fortsatt inlåst.

Kalamarksmordet

Varför då?

– Jag tror, eller jag vet, han har nästan uttryckt det så själv att den dag jag släpps ut härifrån då är jag borta ur bilden, då går det inte att få mig återdömd. Det är så han resonerar.

Vill ha sitt liv tillbaka

Om åklagaren lägger ner åtalet, när skulle du i så fall kunna lämna fängelset?

– Ja… det tar väl tre minuter att gå till stora porten härifrån.

Vad längtar du efter på andra sidan?

– Känslan av att ha fått tillbaka mitt liv.

Men det räknar han inte med att kunna få idag.

Tror sig bli utsläppt

– Det har varit många sådana här dagar där man har sett fram emot att det ska beviljas resning, till exempel, eller som i dag att jag ska släppas ut. De dagarna kommer och går. Men för mig så har de inte så stor betydelse egentligen, om de släpper mig idag eller om en månad eller två. För min del är det här ett avslutat kapitel, säger han och understryker att han ändå har förhoppningar om att han kommer att släppas ut tids nog:

– Det här spelet är slut.

Läs mer: Kalamarksmordet: Detta har hänt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kalamarksmordet

Mer i ämnet