Foto: TT

Löfven presenterar sin nya regering i dag

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 11 i dag håller statsminister Stefan Löfven presskonferens på Rosenbad. Enligt källor till SVT Nyheter kommer han då att presentera sin nya regering. Två ministrar ska ersättas, men det kan också bli aktuellt med en större regeringsombildning.

Stefan Löfven behöver ersätta bostadsminister Mehmet Kaplan och miljöminister och vice statsminister Åsa Romson, som båda avgick under Miljöpartiets interna kris.

Men sannolikt väntas en större regeringsombildning i dag, vilket innebär att även andra personer i regeringen kan få nya arbetsuppgifter.

Ny regering maj 2016

Det kan bli fråga om helt nya ministerposter. Enligt SVT Nyheters källor kan det bli aktuelllt med en samordningsminister och en särskild integrationsminister.

Biståndsminister Isabella Lövin (MP) har ersatt Romson som språkrör för Miljöpartiet. Men statsministern har valt att inte på förhand kommentera frågan huruvida hon blir ny klimat- och miljöminister och om hon är aktuell som ny vice statsminister.

Åsa Romsons titel som vice statsminister var enbart representativ. När Stefan Löfven har varit frånvarande har han istället ersatts av utrikesminister Margot Wallström.

SVT Nyheter sänder live om regeringsombildningen med start klockan 10:30.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ny regering maj 2016

Mer i ämnet