Både nöjda och missnöjda röster höjdes efter ett eventuellt slut för Power Meet. Foto: TT

Upprörda känslor kring Power Meet

Uppdaterad
Publicerad

Det är upprörda känslor i sociala medier efter att SVT Västmanland avslöjat att festivalgeneralen Kjell Gustavsson inte längre vill arrangera bilträffen i Västerås. Många anser att det är skandal om träffen inte anordnas i Västerås igen medan andra anser att det bara skulle vara bra om den flyttade.

SVT Västmanland begav sig ut på Västerås gator och ställde frågor kring känslorna kring Power Big Meet.

– Det är lite tråkigt om den skulle lägga ner eftersom det händer ju faktiskt något i stan när den arrangeras varje år säger Arian Barami.

Power Meet flyttar

”Skönt att slippa”

Men smaken är som baken. Malin Bergsten kommer inte sakna bilträffen om den läggs ned.

– Jag är ingen fan av bilar, jag är ingen fan av människorna som är här så jag tycker att det skulle vara ganska skönt om vi slipper det säger Malin Bergsten till SVT Nyheter.

– Yippie! ropar Amanda Hjort när SVT Västmanlands reporter, Aydrey Erath, frågar om vad hon anser om att bilträffen kanske läggs ner.

– Jag tycker bara att det är fulla och dryga människor och det är bara äckligt. Det är kul med ”fin-cruisingen” men sen så är det bara skit, säger Amanda Hjort.

Festivalgeneral rånades

Det var i fredags natt som festivalens arrangör rånades och då var måttet rågat för arrangören. Festivalen som anordnats i Västerås i drygt 30 år har i flera år lockat hundratusentals besökare till Västerås. Enligt beräkningar så genererar bilträffen 54 miljoner kronor till det lokala näringslivet i år.

– Det är ett stort tillskott till näringslivet kassa så det skulle bli en förlust såklart. Men vi hoppas på att bilträffen kan fortsätta i Västerås i en annan regi säger marknadschefen för Västerås & Company, Alf Westerdahl.

Blivit politik

Nu har till och med nedläggningen blivit politik och Sverigedemokraterna lovar att bistå på diverse sätt om festivalen fortsätter i Västerås.

 – Vi tänker att det kan handla om att vara behjälplig med personal under evenemanget. Vi kan också tänka oss att hjälpa till att täcka förlusterna av det han (festivalens arrangör) blev av med i rånet, säger Ann-Christine From Utterstedt (SD), oppositionsråd i Västerås till SVT Nyheter Västmanland.

Hur skulle ni göra det?

– Till exempel med hjälp av de organisationer vi samarbetar med, många med oss vill ha kvar Power Meet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Power Meet flyttar

Mer i ämnet