Foto: Conny Sillén/TT

Flygfältet klart för bilträff

Uppdaterad
Publicerad

Det är nu grönt ljus för bilträff på Johannisbergs flygfält i Västerås i sommar. Fältkommittén har fattat sitt beslut.

– Ja, han (Klas Brink) får hyra flygfältet för bilträffen nu i sommar, skriver Leif Nordstrand från flygfältets fältkommitté i ett sms till SVT Västmanland.

Kommenterar inte hyresavtalet

Västerås Summer Meet, med Klas Brink i spetsen, ska arrangeras i Västerås när Kjelle ”Power” Gustafsson nu beslutat att ta sitt Power Big Meet till Lidköping.

Power Meet flyttar

Och nu har fältkommittén fattat det formella beslutet att låta arrangören hyra Johannisbergs flygfält torsdag till söndag 6-8 juli 2017. En detalj som tidigare återstått.

Fältkommittén vill dock inte kommentera detaljerna i hyresavtalet.

LÄS MER: Heta känslor i Lidköping: ”De är nästan extatiska”

”Full fart”

SVT Västmanland får fatt i Klas Brink på väg till ett möte med kommunen angående bilträffen.

Klas Brink Foto: SVT

– Det är full fart nu och idag hoppas vi få mer kött på benen och lite fler svar på små och stora frågor, säger han.

Att fältkommittén nu gett honom klartecken att hyra flygfältet ser han som en väntad pusselbit, och något som redan förutsatts i den pågående planeringen av träffen.

– Man får köra på och tänka att det får ordna sig, säger han appropå att facebookgruppen med eventet startats redan innan hyran av flygfältet var klart.

– Det tar tid att ordna en sådan här sak och det går ju inte att gå och vänta. Vi har haft en dialog hela tiden och när Kjelle aviserade att han åker till Lidköping, då var det ju i princip klart, säger Klas Brink.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Power Meet flyttar

Mer i ämnet