Power Big meet drar västerut. Foto: Conny Sillén/TT

Power Meet flyttar till Lidköping

Uppdaterad
Publicerad

Arrangören bekräftar. Nästa år kommer Power Big Meet nummer 40 hållas i Lidköping – inte i Västerås som de senaste åren.

– Det kommer ungefär 30 procent fler besökare när vi firar jubileum och Johannisbergs flygfält i Västerås kommer inte att klara det, säger Kjell Gustafsson som är mannen bakom träffen som lockar 20 000 fordon.

Rån under årets träff

Under årets evenemang slog tre rånare till mot arrangören och de ska ha kommit över en stor summa pengar. Strax efter den händelsen sade Gustavsson att han inte ville ordna fler bilträffar. Nu blir träffen alltså ändå av, och han öppnar för en återkomst till Västerås 2018.

Power Meet flyttar

Tar ett år i taget

– Vi kanske kommer tillbaka igen, det vet vi inte. Vi får ta ett år i taget, säger han och avfärdar att rånet skulle ha något med flytten att göra.

Power Big Meet är enligt arrangören ”världens största utomhusträff för amerikanska bilar”. Det kommer att äga rum på Hovbyfältet i Lidköping 6-8 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Power Meet flyttar

Mer i ämnet