Foto: SVT, Robert Gustavsson

”Jag kommer nog lägga 30-40 timmar i veckan”

Uppdaterad
Publicerad

I måndags stod det klart att Klas Brink tar över som arrangör av bilträffen, efter att Power Meet flyttar till Lidköping.

Det var i söndags som beskedet kom att Power Meet flyttar från Västerås och Johannisbergs flygfält, till Lidköping. Men bara inom ett par timmar bekräftade entreprenören Klas Brink att han vill ta över bilfesten. Genom en omröstning på tidningen VLT:s hemsida fick träffen det nya namnet ”Västerås Summer Meet”. Och bilfesten har under veckan fått stor respons.

– Jag har fått en fantastisk uppslutning. Det är jättekul att känna att jag har stöd i ryggen. Det är ingen liten grej, det kommer att bli mycket jobb.

Power Meet flyttar

Avslöjar inga detaljer

Klas Brink säger att han inte vill avslöja detaljer om den nya bilfesten ännu. Klart är att det blir en finbilscruising och ett stort swap meet för säljare.

– Jag vill inte gå ut och säga vad som kommer att hända innan jag vet att jag har underlag. Jag vill veta att jag har grönt först, det är något jag har lärt mig med åren, säger han.

Efter drygt 30 år som entreprenör och företagsledare inom IT-branschen och så tror Klas Brink sig ha erfarenheten för att skapa ett bra evenemang.

– Jag är van att hantera människor. Och jag är van att planera och försöka ta ut det som är viktigast. Jag kan ganska enkelt sortera ut och prioritera, säger han.

Långa dagar

Han säger också att det är stressigt. Den här veckan har varit intensiv, redan efter fem dagar är mycket klart inför sommaren. Men mycket jobb återstår.

– Jag kommer nog att lägga 30-40 timmar i veckan på det här framöver. Men jag kommer ju ta in folk som hjälper till med olika områden.

Orkar du med det här, du driver ju även ett IT-företag?

– Ja det blir tidiga mornar och sena kvällar. Företaget är mitt levebröd, men jag är envis och jag tycker att jag är effektiv. Ibland önskar jag att jag vore mer social och trevlig men ibland måste man få saker gjort. Snacka mindre och agera mer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Power Meet flyttar

Mer i ämnet