Det är ännu oklart om vem som får hyra flygfältet vid Johannisberg under nästa sommar. Foto: Peter Krüger / TT

Fältkommittén: ”Inget är klart än”

Uppdaterad
Publicerad

Västerås kommunalråd, Anders Täljebäck (S), meddelar att han ställer sig bakom Klas Brink som arrangör av en bilträff i Västerås till sommaren. De träffades under måndagen, men det är ännu oklart om Klas Brink får hyra Johannisbergs flygfält.

– Nej, vi har inte tagit beslut om vem som får hyra flygfältet. Jag fick höra det här i helgen att Kjell Gustavsson flyttar Power Meet till Lidköping, säger Flygfältskommitténs sekreterare, Marc van Gemst.

Det var i samband med att Power Meets grundare Kjell Gustavsson efter sommarens bilträff meddelade att han inte kommer att arrangera Power Meet i Västerås nästa sommar som Klas Brink gick ut och med att han vill ta över bilträffen och preliminärbokade Johannisbergs flygfält.

Power Meet flyttar

– Det här är ju en förhandlingsfråga så det är så att säga locket på. Men vi måste prata ihop oss ganska snart och ha ett styrelsemöte så att vi kan ta ett beslut i frågan, säger Marc van Gemst.

Läs mer: Reaktioner på flytt av ”bilfesten”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Power Meet flyttar

Mer i ämnet