Henrik Lövgren och Olof Ljungberg får landstinget hållbarhetspris för sitt integrationsprojekt ”Hälsa för alla”. Foto: Håkan Linder

Prisas för idrottsarbete med nyanlända

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Lövgren och Olof Ljungberg får landstinget hållbarhetspris för sitt integrationsprojekt ”Hälsa för alla”.

De får priset på 20 000 kronor vardera för sitt starka engagemang och kreativa arbete med integrationsprojektet ”Hälsa för alla”, som är ett samarbete mellan Blekinge idrottsförbund och Blekinge integrations- och utbildningscenter. 

Till vardags arbetar Henrik med undervisning i samhällsorienterade ämnen och språk för Blekinge integrations- och utbildningscenter, medan Olof är integrationskoordinator för Blekinge idrottsförbund.

– Det är jättehäftigt och nästan chockartat att vi fått priset, säger en glad Henrik Lövgren.

Projektet ”Hälsa för alla” är indelat i tre omgångar och nu är man precis klar med den första. Till sommaren ska hela 250 personer gått igenom projektet där idrott blir en väg till integration.

– Det vi vill nu, som vi sa i vårt tacktal, är att det blir en fortsättning och införlivas i den ordinarie verksamheten. Vi skulle gärna se att det blir en del av hela vuxenutbildningen, säger Olof Ljungberg.

– Fler borde jobba som Henrik och Olof. Där andra ser problem ser de möjligheter och lösningar och har ett fantastiskt samarbete. På kort tid har de fått mycket goda resultat, säger miljöchefen Annika Christensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.