Foto: Arkiv/Tullverket

Fler gripna i stor amfetaminhärva

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare två män har gripits misstänkta för inblandning i den stora amfetaminhärvan i slutet av februari.

Det var i slutet av februari som tre män greps efter ett stort knarktillslag i Olofström, då över ett kilo amfetamin påträffades.

Trion greps i ett skogsområde utanför Olofström och misstanke fanns om att männen fungerat som försäljare av amfetamin till missbrukare i Blekinge – och att de också gjort affärer i delar av både Kalmar och Kronobergs län.

Samtliga tre män häktades misstänkta för brott – två för grovt natkorikabrott, den tredje för narkotikabrott.

I dag kunde ytterligare två personer gripas och anhållas, misstänkta för inblandning i brottet.

– De frihetsberövades i Kalmar i morse och har nu anhållits, säger poliskommissarie Ola Jarevik till SVT Nyheter Blekinge.

Häktad för ytterligare brott

I dag hålls även häktningsförhandling mot en av de tidigare häktade männen i härvan, en polsk medborgare i 45-årsåldern. Han begärs nämligen häktad för ytterligare grova narkotikabrott som framkommit under utredningens gång.

– Under spaningen och utredningen har det kommit fram att han har varit inblandad i andra brott. Bland annat en förberedelse till grov stöld, där det handlar om att han haft utrustning för att stjäla dyra bilar, säger Ola Jarevik.

Mannen begärs i dag häktad vid Blekinge tingsrätt misstänkt på sannolika skäl för ytterligare grovt narkotikabrott, samt för förberedelse till grov stöld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.