Arkivbild Foto: SVT

Nytt fängelsestraff för kvinnomisshandlaren

Uppdaterad
Publicerad

Mannen släpptes ur häktet två gånger på kort tid – och misshandlade sin sambo återigen båda gångerna. Nu döms han på nytt för en misshandel, och får stanna i häktet.

I januari dömdes mannen till nio månaders fängelse för grov kvinnofridskränkning. Men i väntan på domen släpptes mannen ur häktet, och två veckor senare misshandlade han kvinnan igen. Det är andra gången under det pågående rättsfallet som mannen släppts ur häktet, och sedan begått nya brott mot kvinnan.

I dag kom domen för den senaste misshandeln, som ägde rum i slutet av januari. Mannen döms, mot sitt nekande, till tre månaders fängelse.

– Jag delar tingsrättens bedömning både vad gäller rubricering och påföljd, även om jag hade yrkat på ett något högre fängelsestraff, säger Malin Niklasson, åklagare i fallet.

Mannen ska dessutom stanna i häktet tills fängelsedomen vinner laga kraft eller tills han blir villkorligt frigiven, på grund av återfallsrisken.

Släpps troligtvis snart

Men med tanke på att mannen suttit häktad sedan början av februari, innebär det att han troligtvis inom några veckor kommer att släppas på nytt.

– Det här ärendet är frikopplat från det tidigare fallet med fängelsedomen. Det är inte ett så långt fängelsestraff som har utdömts nu och han har suttit häktad ett tag så inom några veckor tror jag det är avverkat, säger Malin Niklasson.

Den tidigare fängelsedomen har överklagats av mannen till hovrätten, som ska ta upp fallet i mitten av maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.