Polis, hemvärnet och civila letar efter den 80-åriga mannen. Foto: Fredric Gustafsson

80-årig man försvunnen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har sökt efter en 80–årig man som varit försvunnen sedan klockan två på torsdagseftermiddagen. På lördagen anträffades mannen avliden.

Läs också: Försvunnen man anträffad avliden

Mannen ska ha varit ute för att plocka bär i området kring Norr Amsberg i Borlänge kommun och vid försvinnandet ska han ha burit en röd jacka, jeans och lågskor.

Dalarna – Blåljus

Polisen har under natten letat i området med polishundar och helikopter.

– Det har varit svårsökt terräng och väldigt mörkt, därför har vi bara kunnat söka med helikopter och hundförare. Nu på morgonen har vi tagit kontakt med hemvärnet och ett antal orienteringsklubbar som ska hjälpa oss, säger vakthavande befäl Anders Gustavsson.

Även många civilpersoner deltar i sökningen efter mannen.

Hittade bilen

Mannens anhöriga saknade honom redan runt klockan två på torsdagen och letade därför efter honom på egen hand till en början. När de inte hittade honom kontaktade de polisen vid 22-tiden. Polisen hittade då mannens bil, en silverfärgad Skoda Fabia.

Om du vet något om försvinnandet kan du kontakta polisen på nummer 114 14.

Misstänker inget brott

Vid 17.30-tiden på fredagen uppger polisen att mannen ännu är försvunnen.

– Sökandet går vidare. Vi följer gängse rutin och arbetar från känd plats och utåt, säger Anders Gustavsson.

Polisen misstänker inte att något brott har begåtts i samband med mannens försvinnande.

– Nej, det finns ingen misstanke om brott. Vi jobbar utifrån att han har förirrat sig eller drabbats av någon form av sjukdom, säger Anders Gustavsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Blåljus

Mer i ämnet