Mannen har sökts i området kring Norr Amsberg utanför Borlänge. Foto: Fredric Gustafsson

Försvunnen man hittad avliden

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 80-årsåldern som anmäldes försvunnen i området Norr Amsberg på torsdagskvällen påträffades död på lördagsförmiddagen.

Mannen anträffades avliden klockan 11.22 i ett av de områdena där man började söka under fredagskvällen. Det var representanter från Missing people som hittade mannen.

– Det var cirka 800 meter från platsen där bilen anträffades. Sökandet fick avbrytas i går när det blev mörkt, men återupptogs på samma ställe under lördagsmorgonen, säger polisens vakthavande befäl Anders Gustavsson.

Dalarna – Blåljus

Anhöriga underrättade

Anhöriga är underrättade. Polisen misstänker inte att mannen har utsatts för något brott, utan tror att det rör sig om ett sjukdomsfall.

– Vi kommer att skriva en anmälan om dödsfall. Kroppen kommer att föras till Uppsala för en rättsmedicinsk obduktion, säger Anders Gustavsson.

Anmäldes saknad på torsdagen

Mannens anhöriga började leta efter honom på torsdagseftermiddagen, då han inte kommit tillbaka från en bärplockningstur i Norr Amsberg utanför Borlänge.

Vid 22-tiden på torsdagen kopplades polisen in och därefter drog en stor sökinsats igång. Mannens bil påträffades på torsdagskvällen.

– Det har varit svårsökt terräng och väldigt mörkt, därför har vi bara kunnat söka med helikopter och hundförare. Nu på morgonen har vi tagit kontakt med hemvärnet och ett antal orienteringsklubbar som ska hjälpa oss, sa vakthavande befäl Anders Gustavsson på fredagsmorgonen.

Även många civila har deltagit i sökandet efter mannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Blåljus

Mer i ämnet