Foto: SVT

Åtalas för dråp på sin bror

Uppdaterad
Publicerad

Den 45-årige man som suttit häktad på sannolika skäl misstänkt för mord alternativt dråp på sin bror i Malung åtalas nu vid Mora tingsrätt.

– Han har erkänt dråp i vart fall, så förhåller det sig, sade Anders Karls som är 45-åringens försvarsadvokat i samband med häktningsförhandlingen i slutet av september.

45-åringens bror, en 40-årig man, hittades i mitten av september i en verkstadslokal i Malung med kraftiga skallskador. Han avled senare på akademiska sjukhuset i Uppsala. Till en början troddes det bero på en olyckshändelse men tips ledde polisen till mannens bror vilket fick polisen att misstänka 45-åringen för mord.

45-åringen häktades senare på sannolika skäl misstänkt för mord alternativt dråp. Nu åtalas alltså 45-åringen vid Mora tingsrätt misstänkt för dråp alternativt grov misshandel och vållande till annans död.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Misstänkt mord i Malung 2016

Mer i ämnet