Och såhär glada är studenterna i Borlänge! Foto: Nina Funke/SVT

Drygt 2.700 studenter tackar för sig

Uppdaterad
Publicerad

I förra veckan var det dags för studenter i bland annat Borlänge och Säter att höja hatten i luften och vinka av gymnasietiden. Och nu i veckan är det dags i bland annat Malung och Falun.

TIPSA: Är du på studentfirande? Skicka en bild till oss!

Det var på fredagen som elever i såväl Borlänge, Säter, Avesta, Ludvika och Borlänge lämnar studietiden bakom sig när de nu tar studenten.

Dalarna – Studenten
Så här såg ett studentflak i Borlänge ut när det var dags för studenterna att åka traktor och vagn runt i stan. Foto: Privat

LÄS MER: Studenter lägger tusentals kronor på fest och kläder

Alla tar inte studenten samtidigt

Sammanlagt tar runt 2.700 elever studenten nu i sommar. Men alla vinkar inte adjö samtidigt. På onsdag, alltså 14/6, så är det stort studentfirande i Malung och Älvdalen, samtidigt som det på först på fredag den 16:e juni firas i Hedemora, Leksand, Mora och Falun.

Flest tar studenten i Falun

I Falun tar flest studenten visar siffror som Region Dalarna har. Där är det drygt 800 elever som lämnar skolvärlden – åtminstone tillfälligt – samtidigt som det i grannstaden Borlänge är drygt 480 personer som tar studenter.

Minst antal studenter är det i Säter där drygt 20 personer nu vinkar adjö från Dahlander Kunskapscenter då ortens enda gymnasieskola lägger ner.

TV: Här springer studenterna ut i Avesta

Då blir det student där du bor

Fredag 9/6: Avesta, Säter, Ludvika (västerbergslagens utbildningscenter), Borlänge

Onsdag 14/6: Malung-Sälen, Älvdalen

Fredag 16/6: Hedemora, Falun, Leksand, Mora

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Studenten

Mer i ämnet