Flyktingar kommer till Rättvik

Uppdaterad
Publicerad

Turisthotellet i Rättvik är nu godkänt som boende för flyktingar.

De senaste dagarna har Turisthotellet besiktigats och under onsdagen godkände Migrationsverket hotellet som asylboende. Enligt upphandlingen kommer som mest 120 flyktingar att kunna få plats på hotellet och avtal väntas skrivas inom kort.

Samtidigt som hotellet blev aktuellt för besiktning gick hockeyspelaren Almen Bibic, som tidigare bott i Rättvik, ut på sin facebook och vädjade till rättvikarna att välkomna flyktingarna, ett inlägg som fått stor spridning i sociala medier.

Han skriver ”Hoppas innerligt att det godkänns, och att alla Rättvikare bemöter våra nya Rättvikare med respekt. Kanske sitter en flyktingmamma på 2 små kommande hockeybröder i magen som sätter Rättvik än mer på kartan. Glöm inte att vara tillmötesgående, det är nu dom behöver som mest hjälp och inte när dom lyckats senare i livet. ...”

Familjen Bibic flydde från Jugoslavien 1992.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.