Foto: Tobias Ernmark/SVT

Sista rättegångsdagarna i Långshyttemordet

Uppdaterad
Publicerad

Rättegången i Falu tingsrätt mot de elva personer som är misstänkta för inblandning i Långshyttemordet är nu inne på sista veckan.

Ett vittnesförhör återstår idag, tisdag, innan det är dags för åklagaren Johan Knies att slutplädera; alltså att sammanfatta förhören och sedan yrka på straff för de elva misstänkta.

Avslutas på torsdag

Rättegången kommer därefter fortsätta senare i veckan, då de elva försvarsadvokaterna och även målsägarebiträdet hålla sina slutpläderingar. Målsägarebiträdet är den advokat som företräder offrets barn.

Kvinna mördad i Långshyttan

Rättegången, som hade sin första rättegångsdag i mitten av november, väntas bli klar på torsdag.

LÄS MER: Mordet i Långshyttan – detta har hänt

Hittades i gruvhål

Det var i somras som en 61-årig kvinna från Borlänge anmäldes saknad. Efter några dagar hittades hon mördad och dumpad i ett gruvhål utanför Långshyttan. Ganska snart kunde en rad misstänkta gripas, totalt elva personer, sex män och två kvinnor.

Åtta sitter häktade

Åtta av dessa sitter i dag häktade med restriktioner, varav fem sitter i häktet i Falun och tre i Gävle.  I och med att de sitter i häktet, får de misstänkta inte prata med varandra och det är därför de får åka i varsina bilar, tillsammans med personal från kriminalvården, till och från tingsrätten i Falun.

Under förhandlingarna sitter de misstänkta på rad framför domaren, nämndemännen och åklagaren. Mellan sig har de sina försvarsadvokater.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinna mördad i Långshyttan

Mer i ämnet