Identiteten på kroppen i Långshyttan fastställd

Uppdaterad
Publicerad

Identiteten är nu fastställd på den kropp som anträffades i ett hus i Långshyttan i Hedemora kommun i början av förra veckan.

Det är nu klarlagt att det är husägaren, den kvinnan som tidigare varit anmäld försvunnen, som anträffades i huset i Långshyttan den 27 mars. Kvinnan anmäldes försvunnen till polisen i mitten av mars. Polisen spärrade av kvinnas bostad i Långshyttan den 19 mars, men först en vecka senare hittades kroppen dold i huset.

Misstänkt greps i skogen

Polisens presstalesman i Dalarna, Stefan Dangardt. Foto: Bengterik Busk/SVT
Ung kvinna mördad i Långshyttan

En man i 30-årsåldern greps under tisdagen i Gävleborg.

– Vi hade fått indikationer genom inre spaning att han kunde befinna sig i ett område i närheten av Järbo. Med hjälp av helikopter bland annat så kunde vi  lokalisera honom och gripa honom helt odramatiskt. Han befann sig i en husvagn, säger polisens presstalesman Stefan Dangardt till SVT Nyheter Dalarna.

Nekar till alla anklagelser

Han är på sannolika skäl misstänkt för mord, den högre misstankegraden. Förhör med honom har hållits under torsdagen, i närvaro av hans försvarare, enligt polisen. Mannen förnekar brott.

– Vi har förhört honom flera gånger under de senaste dagarna, han nekar till allt, säger Stefan Dangardt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ung kvinna mördad i Långshyttan

Mer i ämnet