Kampen för Kustbevakningen fortsätter

Publicerad

Personalen vid Kustbevakningen i Hudiksvall är varslad om uppsägning då myndigheten måste spara. Men länets politiker har ännu inte gett upp hoppet.

Kustbevakning i Hudiksvall och på sex andra orter, hotas av nedläggning när myndigheten måste spara 133 miljoner kronor fram till 2016. Men kampen för Kustbevakningen fortsätter och under måndagen hölls ett möte mellan berörd personal och politiker från länet.

– Ett varsel är ju ett förslag och det som kommer att ske är ju att partierna lägger sina budgetar i höst. Och det jag vill är att alla går hem och träffar sina partier och påverkar. Kustbevakningens arbetsuppgifter måste utföras och om dom ska utföras av någon annan så drabbar ju konstanden någon annan och jag tror att det blir mycket dyrare, säger riksdagspolitikern Åsa Lindestam (S), som tog initiativet till mötet.

Gävledala: Kustbevakningen

– Stämningen är uppgiven. Vi vet inte vad som kommer att ske i framtiden och vi får inga riktiga besked från regeringen, säger Tony Holmberg vid Kustbevakningen Hudiksvall

Det var för två månader sedan som beskedet kom att de sex anställda på Kustbevakningen i Hudiksvall varslades om uppsägning. Skulle Hudiksvalls station försvinna betyder det att kuststräckan mellan Gävle och Härnösand blir obevakad.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gävledala: Kustbevakningen

Mer i ämnet