Foto: SVT

Klart: Ny ledning för räddningstjänsten i Ludvika

Uppdaterad
Publicerad

Trots att beslutet om ett samgående med Räddningstjänsten Dala Mitt (RDM) ännu inte är taget går nu Dala Mitts chefer in och leder räddningstjänsten i Ludvika.

Från och med nu är Leif Andersson tillförordnad förvaltningschef för räddningstjänsten och Toni Todorovski tillförordnad räddningschef i Ludvika kommun.

Beslutet gäller året ut

Leif Andersson är annars förbundschef för RDM och Toni Todorovski är räddningschef där. Beslutet innebär att de kommer att placeras på räddningstjänsten i Ludvika på 40 procent av arbetstiden. Beslutet gäller fram till den 31 december, förutsatt att Ludvikas kommunfullmäktige beslutar om inträde i RDM. Det skriver Ludvika kommun på sin hemsida.

Dalarna – räddningstjänsten Ludvika

Samtliga har sagt ja

Samtliga av de kommuner som i dag är medlemmar i RDM har sagt ja till Ludvika kommun som ny medlem. Under onsdagen ställde sig kommunstyrelsens arbetsutskott positivt till liggande förslag.

Ärendet ska nu gå vidare till kommunstyrelsen för att sedan avgöras i kommunfullmäktige. Avgörandet beräknas ske på fullmäktigemötet den 28 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – räddningstjänsten Ludvika

Mer i ämnet