Regnbågstrappan målades i helgen ännu en gång efter det andra sabotaget mot konstverket. Foto: Niko Ago/SVT

Regnbågstrappan nymålad – ”Vi måste stå upp mot hatet”

Uppdaterad
Publicerad

Trappan som under förra året fick ett nytt utseende i samband med konstprojektet Falun Walk of Art, har återigen sanerats och målats efter att den än en gång saboterats med vit färg för en vecka sedan. Syftet med trappan är att symbolisera alla människors lika värde.

– Det är viktigt att visa att vi står upp mot hatet. Vi får helt enkelt aldrig ge upp, säger Jon Bylund från Falu Pride till P4 Dalarna.

Ett 30-tal personer hade samlats under lördagen för att under trevliga former måla regnbågstrappan.

Dala pride

– Vi är allt från barn till pensionärer, vi har musik, vi maskerar och har det allmänt trevligt här, rapporterade Bylund från trappan igår.

LÄS MER: Räknar med rekordstort deltagande i årets prideparad

Efter att den för andra gången vandaliserats med vit färg under förra helgen, berättade Jon Bylund för SVT Nyheter Dalarna att de ville sätta en positiv spinn på det.

– Vi har kul kring det här och gör det till en bra grej. Jag tror den här händelsen bidrar till att ännu fler engagerar sig i frågor som trappen faktiskt symboliserar – mångfald och gemenskap, sade Bylund.

Båda gångerna har Falu kommun sanerat trappan och frivilliga har sedan slutit upp för att måla den igen.

LÄS MER: Regnbågstrappan återigen utsatt för skadegörelse

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dala pride

Mer i ämnet