Foto: SVT

Nattvasan blir ingen klassiker

Uppdaterad
Publicerad

Det nya loppet Nattvasan som arrangeras för första gången under vinterveckan 2017 ingår inte i En Svensk Klassiker.

Anledningen är att det i Nattvasan är tillåtet att åka i par och även hjälpa varandra med så kallad repning. Det berättar tävlingens styrelse i ett pressmeddelande.

– Vi har tittat över reglerna för loppet i En Svensk Klassikers styrelse och tagit beslutet att Nattvasan inte kommer att ingå i En Svensk Klassiker, säger Michael Thorén, VD för En Svensk Klassiker i ett pressmeddelande.

Vasaloppet i Dalarna

Se även: ”Nattvasan ett riktigt äventyr”

Läs mer: Vasaloppet introducerar Nattvasan

En svensk klassiker

För att erövra En Svensk Klassiker ska du genomföra ett av skidloppen: Engelbrektsloppet , 60 km, alternativt Vasaloppet/Öppet Spår, 90 km, samt Vätternrundan på cykel, 300 km, Vansbrosimningen/ Vansbro Öppen Älv 3 km, Lidingöloppet, löpning, 30 km.

När du genomfört de fyra loppen under en tolvmånadersperiod är du berättigad till En Svensk Klassikers diplom med ett unikt nummer. Du kan även köpa klassikermedaljen. Du gör loppen i valfri ordningsföljd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vasaloppet i Dalarna

Mer i ämnet